همه چشم ها و گوش ها وحواس ها به"جعبه جادو" بود تا پیام نوروزی رهبر معظم انقلاب را بشنوند و در نامگذاری سال جدید پی به سمت و سو و مسیرحرکت تک تک مردم وجز جز اجزا نظام درسال جاری ببرند وبه نوعی مهمترین نیاز وراهبرد کشور درسال جدید اعلام گردد.
وچنین شدکه سکاندار حرکت نظام اسلامی،سال 1394 را به عنوان"دولت وملت، همدلی وهمزبانی" نامگذاری فرمودند.
پیش از بررسی وظایف"دولت" و "ملت" وظرایف نهفته در این نامگذاری،بد نیست نگاهی گذرا داشته باشیم به سوابق سنت نامگذاری سال.
حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله) درسال 1368 و درپی درگذشت رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) به شایستگی توسط مجلس خبرگان رهبری به عنوان جانشین حضرت امام به رهبری انقلاب انتخاب شدند. ایشان از سال 1369 هر سال در پیام نوروزی خویش برموضوعی به عنوان اولویت نظام وچراغ راه دولت وملت تاکید می کردند. این تاکیدهای مستمرکه بعدها از سال 1378 به ""سنت نامگذاری سال جدید" تبدیل شد،بر اساس گزارش هایی بود که از سراسر کشور ومنطقه وجهان به ایشان می رسید و پس از تجزیه وتحلیل فراوان وبررسی های بسیار در نهایت امر مشخص میشد که مهمترین اولویت سال آینده کدام است؟
برهمین اساس تاکید معظم له از سال 1369 معطوف به موارد ذیل بوده است:
- سال 1369: تاکید بر"تحول درونی واصلاح امور" که با توجه به پایان جنگ تحمیلی هشت ساله والزامات خاص آن وتغییر رهبری نظام(با تاکید بر ادامه مسیر امام راحل) وتغییر فضا وجناح بندی های موجودو... امری لازم لازم وبدیهی به نظر می رسید.
- سال 1370:تاکید بر"صبح روشنی" که افقی روشن از آینده ایران اسلامی را نوید می داد.
- سال 1371:تاکید بر"تحکیم معنویت"با توجه به رواج فرهنگ مصرف گرایی وتجمل،تاکید براین موضوع ضروری به نظر می رسید.
- سال 1372:تاکید بر"عدالت اجتماعی"با توجه به شکاف اجتماعی ایجاد شده در آن سال ها.
- سال 1373:تاکید بر"صرفه جویی" با عنایت به باز شدن درب های بازار به روی محصولات وارداتی و ورود بی رویه اجناس خارجی.
- سال 1374:تا کید بر"وجدان کاری،انضباط اجتماعی وانضباط اقتصادی"با مشاهده شیوع فساد اداری و رواج رشوه خواری و رانت خواری.
- سال 1375:تاکید بر"ضرورت پرهیز از اسراف،وحفظ ثروت ومنابع عمومی کشور" با عنایت به اوضاع اجتماعی آن ایام،به خوبی می توان به دلایل تاکید معظم له به این موارد پی برد.
- سال 1376:تاکید بر"توجه به معنویات وفضایل اخلاقی" درمقابله با رواج وگسترش فرهنگ غربی وبه تعبیر رهبری"تشکیل ناتوی فرهنگی" برای از بین بردن ارزش های دینی وملی.
- سال 1377:تاکید بر"صرفه جویی وپرهیز از اسراف،قناعت وپایداری بر مواضع اسلامی وانقلابی" با توجه به تغییرات سیاسی،اجتماعی حادث از انتخابات دوم خرداد 76 وبرخی گمانها مبنی بر باز شدن بیش از پیش بازارهای داخل وتصورات باطل برخی ها در مورد ایجاد رفورم در اصول انقلاب،تاکید بر این عناوین از مهمترین اولویت ها بود.
ازین پس ،بعد از یک دهه تاکید بر عناوین والزامات به نظر می رسید اکنون ذهن اجتماع آمادگی پذیرش نامگذاری سال ها را با عناوین مشخص دارد واز سال 1378 سنت نامگذاری سال ها به مرحله اجرا در می آید.
- سال 1378:سال" امام خمینی(ره) " به دلیل تقارن این سال با یکصدمین سالگرد میلاد رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی(ره) که ضمن تاکید به پیگیری اهداف و راه ایشان،به نوعی تجلیل وتقدیر ملی اززحمات ومجاهدت های ایشان نیز بود.
- سال 1379:سال" امام علی (ع) " به دلیل وجود دو عید غدیر در سال 1379 در ابتدا وانتهای سال.
- سال 1380:سال" اقتدار ملی واشتغال آفرینی " البته پیش بینی ها بر این بود که با توجه به اینکه سال 2001 میلادی که مقارن سال1380 بود،به پیشنهاد سید محمد خاتمی رییس جمهوراسلامی ایران ،در سازمان ملل به عنوان سال "گفتگوی تمدن ها" نامیده شده بود.این سال در ایران نیز به همین عنوان نامگذاری شود. ولی رهبر انقلاب با این نامگذاری رسما اعلام نمود که ضمن توجه وعنایت واحترام به اوضاع بین المللی،اما حفظ منافع ملی ونیازهای داخلی در راس امور است وبا توجه به حضور نیروهای بیگانه درمنطقه،تاکید بر"اقتدارملی" و باتوجه به ورود نسل جوان انقلاب به بازار کار،توجه ویژه به "اشتغال آفرینی"اولویت اول کشور است.
- سال1381: سال" عزت وافتخار حسینی " به دلیل همزمانی ایام عاشورای حسینی با اسفند وفروردین.
- سال 1382: سال" خدمتگزاری " وتاکید به مسولین بر اینکه"مردم صاحبان واقعی انقلابند".
- سال 1383: سال" پاسخگویی " توجه ویژه مسولین براینکه باید به مردم به عنوان ولی نعمتان انقلاب پاسخگو باشند.
- سال1384: سال" همبستگی ملی،مشارکت عمومی " باعنایت به حضورروزافزون نیروهای بیگانه در منطقه ودرپیش بودن انتخابات ریاست جمهوری، لزوم حفظ همبستگی بین دولت،مردم،احزاب و...مهمترین اولویت سال بود.
- سال1385: سال " پیامبر اعظم(ص) " باعنایت به اینکه آن سال در طی سال شمسی،دوبار ایام رحلت پیامبر اکرم(ص) وجود داشت.
- سال 1386: سال " اتحادملی وانسجام اسلامی " با توجه به مسیر حرکت دولت نهم وایجاد شکاف واختلاف بین احزاب وجریان های سیاسی کشور.
- سال 1387: سال" نو آوری وشکوفایی " باعنایت به تشدید تحریم های دشمنان ولزوم توجه دادن ملت و دولت به ظرفیت های داخلی وهمچنین سی امین سالگرد پیروزی انقلاب و ورود به دهه چهارم آن لازم بود به دمیدن خونی تازه در رگ های جامعه تاکید شود.
- سال 1388: سال" حرکت به سمت اصلاح الگوی مصرف " با عنایت به قیمت بالای نفت و رواج مجدد تجمل گرایی،تاکید بر این موضوع بسیار ضروری بود.
- سال 1389: سال" همت مضاعف وکار مضاعف " با توجه به درگیری های سال 1388 و وجود نوعی رخوت اجتماعی،تاکید برهمت وکار مضاعف ضروری ترین نیاز سال جدید بود.
-سال 1390: سال" جهاد اقتصادی " به دلیل تقارن این سال با حذف وهدفمندی یارانه ها وهمچنین افزایش فشارهای سیاسی وتحریم های بین المللی باید مردم ومسولین به سمت جهادی اینبار از نوع "اقتصادی" سوق داده می شدند.
- سال 1391: سال" تولید ملی وحمایت از کار وسرمایه ایرانی" نظر به اینکه پرونده های متعدد فساد اقتصادی ودرگیری های سیاسی بین جناح های مملکت باعث دلسردی مردم و ایجاد فضای روانی ناامن برای سرمایه گذاری بود،تاکید رهبر عالی نظام برحمایت از کار وسرمایه ایرانی وگسترش تولید ملی می توانست امنیت روانی را برای مردم به ارمغان بیاورد.
- سال 1392: سال" حماسه سیاسی وحماسه اقتصادی " با عنایت به رکود حاصل برچرخه اقتصادی و دلسردی بسیاری از مردم در پی وقایع سال 1388 ودر نظر داشتن اینکه درسال1392 باید انتخابات ریاست جمهوری هرچه باشکوهتر برگزارمیشد،تاکید بر ایجادحرکت ونشاط در حد "حماسه" از واجب ترین مسایل مورد نیاز جامعه بود.
- سال 1393: سال" اقتصاد وفرهنگ با عزم ملی ومدیریت جهادی " با توجه به فضای باقیمانده از دولت های نهم ودهم ومیراث معروف"بگم،بگم" و سایر موارد،توجه به فرهنگ اصیل ایرانی - اسلامی مورد نیاز جامعه بود.چنانکه رهبر انقلاب فرمودند:"فرهنگ از اقتصاد هم مهمتر است چون مانند هوایی ست که تنفس می کنیم".
- سال 1394: سال" دولت وملت،همدلی وهمزبانی ".
اینک 37سال از انقلاب شکوهمنداسلامی وتشکیل وتثبیت جمهوری اسلامی ایران گذشته است.با تمام فراز وفرودها،با تمام غم ها وشادی ها،با جنگ هشت ساله وجنگ شهرها،با تحریم ها وترورها و اختلاس ها و...... ودرتمام این سال ها مردم ایران اسلامی با تحمل تمام سختی ها ومرارت ها پا به پای مسولین پیش آمده اند وبار حفظ انقلاب را بر دوش کشیده اند وبه کلام خمینی کبیر(ره) ورهبر معظم انقلاب که بارها فرموده اند: "مردم صاحبان واقعی این انقلاب هستند" تجسم عینی بخشیده اند.ولی متاسفانه احزاب وگروه های سیاسی برای چند روز تکیه بیشتر بر کرسی قدرت با ایجاد جنگ های زرگری باعث تکدر خاطر مردم گشته وگاه دلسردی را ایجاد می کند.
درایت وهوشمندی رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای(مد ظله العالی) در نامگذاری این سال وترتیب وتوالی انتخاب واژگان بر حساسیت این موضوع می افزاید.
تقدم واژه "دولت" در این نامگذاری حاکی از آن است که "ملت" تاکنون به وظیفه خود عمل کرده است واین "دولت" است که باید با ایجاد فضایی متناسب با شان "ملت" رشید ایران اسلامی ،قدم درراه بگذارد به قول معروف"برادری خود را ثابت کند".
در فراز دوم این عنوان نیز تقدم"همدلی" بر "همزبانی" تاکیدی موکد است بر اینکه صرف گفتن الفاظ و دادن وعده،چاره سازنیست وباید پیش از آنکه در کلام وحرف،مطلبی رابیان نمود،در دل به آن باور داشت ودر عمل،عامل به آن بود.و دراینصورت"ملت" نیز مانند همیشه همراه وپشتیبان خواهند بود وبدینسان انقلاب ونظام ودولت میتوانند مقتدرتر از پیش در مسیر خود حرکت نمایند وبه آرمانهای خویش دست یابند.
اما از توجه به یک نکته دیگر نیز نباید غفلت ورزید و آن اینکه اینهمدلی وهمزبانی فقط مربوط به " دولت" و " ملت " نیست واحزاب،گروه ها،دسته جات،وشخصیت های سیاسی نیز ملزم به رعایت این همدلی وهمزبانی هستند.
در شرایطی که مهمترین مسله موجود در سیاست خارجی نظام که بی شک تاثیر مستقیم بر شرایط داخلی وبه ویژه اقتصادی نیز دارد، مسله هسته ایست واینک که به لطف خدا وتحت حمایت ها وهدایت های رهبر انقلاب و تلاش های بی وقفه ریاست محترم جمهوری ،مجموعه دولت،تیم مذاکره کننده وخصوصا درایت،پشتکار،تیزهوشی وقدرت بالای چانه زنی دکتر ظریف،طبق اطلاعات واصله از بیانیه هسته ای،پیروزی بزرگی نصیب"ملت" ایران شده است،چه به جاست به جای راه انداختن جنگ های بالادهی وپایین دهی وافشاگری های ناموجه و"دلواپسی "های بی هنگام وبی دلیل ونطق های میان دستور جنجالی وبرگزاری همایش های آنچنانی..... همه باهم به حمایت از سیاست های "دولت" ومنافع ملی اهتمام کنیم وبدانیم که مسلما هیچ تصمیم هسته ای بدون اطلاع ونظر ودرایت وتصمیم وتایید رهبر معظم انقلاب اتخاذ نخواهد گردید. پس اگر مدعی پیروی از ولایت فقیه هستیم باید بدانیم پیروی یعنی سر تمکین به نظر ایشان فرود آوردن،ولو به نفع حزب وجناح متبوع ما نباشد.
یادمان باشد در برهه حساسی که چشم دنیا به ما دوخته شده است تا ببینند چگونه می توانیم از فرصت ایجاد شده استفاده نماییم ودر آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی ومجلس خبرگان رهبری،"ملت" هوشمندو صبور وفداکار ایران به خوبی وباهوشیاری مشغول رصد کردن اعمال،حرکات وگفتار ما هستند تاهم در سطح جهان دشمنان "ملت" و "دولت" را بهتر بشناسند ودر موقع مقتضی به آنان جوابی در خور دهند و هم در انتخابات سال جاری با آرای خویش ثابت کنند که به خوبی درک می کنند چه کسانی به دنبال تامین منافع نظام،انقلاب و"ملت" هستند وچه کسانی به دنبال منافع شخصی وحزبی. ویادمان باشد نتیجه اعمالمان را در اعلام آرای انتخابات پیش رو خواهیم دید.
یادمان باشد"ملت" رشید ایران رصد می کنند چه کسانی به پیام "دولت وملت،همدلی وهمزبانی"لبیک گفتند.وبه فرموده رهبر انقلاب درست است که از افراد،احزاب،جناح ها و دولت ها حمایت می کنیم اما به هیچکس نیز چک سفید امضا نداده ایموهرکسی که در سر راه منافع انقلاب ونظام ومنافع "ملت" ایران بایستد مسلما با " نه " بزرگ وتاریخی"ملت" ایران مواجه خواهد شد.
منبع: http://setayeshe_pak.persianblog.ir/
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: